Kafferep med sju sorters kakor

Äskhults by, Kungsbacka

Välkomna på traditionellt Kafferep med sju sorters kakor!

Ta med dig en vän, familj, mamma, svärfar eller någon annan du tycker om till vårens nyhet; Kafferep med sju sorters kakor i Äskhults historiska miljö. I Bengts Kaffestuga byggd år 1850 har vi dukat upp ett dignande kakbord med hårda och mjuka kakor som är precis sådär härligt retro som man vill ha dem. 

Efter ni har har tagit för dig av gottigheterna får ni en kort historisk tillbakablick över kafferepets historia. Känn historiens vingslag och njut av nybryggt kaffe och dopp, precis som förr!

Förboka din plats via vår onlinebokning. Biljetter säljs i Äskhult i mån av plats. 
Vuxen 170kr, barn 2-15år 85kr

Sju sorters kakors historia:
Traditionen om sju sorters kakor började redan på 1800-talet när kafferepen blev allt vanligare i Sverige. Kvinnor emellan var det tradition att bjuda på vetebröd, tårta och småkakor till kaffet. Kafferepen var jämfört med andra bjudningar mer lättsamma, men det gällde ändå att hålla koll på antalet kaksorter på faten. Serverade värdinnan fler än sju var hon högfärdig och bjöd hon på färre var hon snål. Kanske ansågs just sju sorters kakor vara lagom? Fem kunde ju bli för få och tio alldeles, alldeles för många.

Boka

Mer från Äskhults by

Utbud

Res med kollektivtrafiken

Hållplatsen Axtorp ligger en dryg kilometer söder om själva byn.

Vägbeskrivning

GPS-koordinater: latitud 57.42707, longitud 12.28212

Hitta hit