Djuren

I byn finns hönor, kor, hästar och grisar. Alla djur är snälla men kan reagera negativt om de blir stressade. För allas bästa är det därför viktigt att låta djuren vara ifred. Klappa dem inte, håll hunden kopplad och grindarna stängda.

Hedemorahöna

Hedemorahönan kan ha flera tår. Förr var hönsen vanliga som brudgåva. De är goda värpare som ruvar bra.

Linderödssvin

Linderödssvinet är lite rundare än de långa moderna raserna och trynet är rakt. Det är tåligt och trivs bäst om det får vara ute och böka i skog och mark.

Belgisk häst

Den belgiska hästen är känd för att vara en riktigt stor och stark hästras med otrolig stark rygg och en vänlig blick. Benen är kraftiga med stora hovar.

Texelfår

Fåren är vita med vita ben, vitt huvud och kort svans. Fåren har ett lugnt temperament och är snälla och lätta att hantera. Tackorna föder normalt två lamm.

Oxforddownfår

Fåren är ljusgråa, har mörka lurviga ben och hårigt ansikte. De producerar mycket ull och kött och har ett lugnt temperament. Tackorna föder sällan mer än två lamm.

Suffolkfår

Dessa får är vita med svart huvud och ben. Fåren har lugnt temperament men har en viss distans till människor. Tackorna föder högst två lamm.

Fjällnära ko

Den fjällnära kon saknar horn och användes vid fäbodrift i norra Sverige. Mjölken är speciellt bra till osttillverkning.